Ile de Pinel en de Hare Majesteit van Galen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Theo
25 Mei 2008 | Nederland, Amsterdam
Afgelopen donderdag ben ik met Jan voor een onderzoek op het Nederlandse marineschip de Hare Majesteit van Galen geweest. Dit fregat is vanaf half februari voor zes maanden het zogenaamde stationsschip in de wateren rond de Nederlandse Antillen en Aruba. We werden rond 13:00 uur opgehaald met de helikopter die het fregat aan boord heeft. Deze helikopter, een Westland Lynx SHD 14, opereert vanaf het schip en verkent de omgeving van het fregat waarop het gestationeerd is.
Na eerst Roland, een collega van de geüniformeerde dienst, te hebben afgezet op Saba, zijn we geland op de Hr. Ms. Van Galen.
Het stationsschip, de Hr. Ms. Van Galen, speelt een belangrijke rol in internationale drugsbestrijdingoperaties. Zij patrouilleert veelvuldig in de Caribische Zee om drugstransporten richting Europa en de Verenigde Staten te onderscheppen. Bovendien vervult de Van Galen in de territoriale wateren van de Antillen en Aruba kustwachttaken, zoals scheepvaartcontrole en reddingsoperaties. Bij natuurrampen, zoals bijvoorbeeld een orkaan, kan het schip snel worden ingezet voor reddingsoperaties. ingezet.
Aan boord gekomen kreeg Jan een beetje last van zeeziekte, maar na een bezoek aan de ziekenboeg en een pilletje en een lichte lunch later, ging het al wat beter.
Na onze onderzoeken en verhoren te hebben afgerond, werden we s’avonds laat toen het fregat in de buurt van Sint Maarten voer met een zogenaamde RHIB (Rigid Hull Inflatable Boat) naar de vaste wal gevaren. Eerst hebben we onze persoonlijke spullen en rugzakken in een grote plastic zak gedaan, want je kan nog wel eens goed nat worden van zo’n tochtje. Ik moet zeggen dat was ook een hele belevenis. Deze boot (± 110 pk turbodiesel waterjet motor) kan een snelheid van ongeveer 42 km per uur halen. Toen we waren afgezet bij het politiebureau van Simpson Bay, kwamen we er achter dat de poort al op slot zat en moesten we als een stel illegalen met een grote plastic zak op onze rug, over het hek klimmen. Al met al dus wel een leuke dag!
25 Mei 2008 - 19:42
Harold:
Hallo Theo.
Geweldig dat je met een Lynx hebt gevlogen, en meteen een landing op de Van Galen.Vervolgens met de R.I.B. terug naar de "wal", jij doet die 16 jaar van mij gewoon in één dag!!!
Heb je ook nog de befaamde "blauwe hap" gehad, of kennen ze die niet meer?
Grrrreeeetings and stay coollos!!
Budje -
27 Mei 2008 - 11:21
Mary:
hallo teetje, ff een reactie. wat leuk wat je allemaal meemaakt en doet. hier is het ook heel spannend, je weet maar nooit of de kliko voor of na 12 uur wordt opgehaald. alle gekheid op een stokje. alles goed hier, zeker nu we weten dat je na de vakantie niet meer terug hoeft. de kids zijn er ook erg blij mee. ik heb nog geinformeerd of we er nog een week in italie achter aan konden plakken, dit kan helaas niet meer we horen het pas als er annuleringen zijn of in de laatste week van de vakantie. we zien het wel. groetjes mary -
27 Mei 2008 - 14:49
Hanneke:
heej papa ik heb morgen verkeers examen.
wanneer stuur jij de schoenen op?:p
:p:p:p:phanneke -
27 Mei 2008 - 15:30
Sofie Koppers:
halo papa ik ben op school reisje geweest. dit was erg leuk en nu ben ik erg moe -
27 Mei 2008 - 17:29
De Heesjes.:
Ha die Theo,
Ik hoorde van Mary dat je na de vakantie niet meer terug hoefde wat heeerlijk zeg.
Nou die Mary maakt een hele metamorfose van jullie huis hoor! We vinden het geweldig hoe zij alles oppakt.
Hier alles goed.
Dennis wil ook nog effe een berichtje sturen, dus die komt hierna.
Wat ons betreft tot de volgende keer maar weer.
27 Mei 2008 - 17:32
Dennis Van Hees.:
heey theo, hoe is die daar met mij is alles goed hanneke had een goede spreekbeurt en lekkere kauwgom zou je voor mij ook van alle drie de smaken een pakje kauwgom mee willen nemen ik betaal je wel terug.
nou veel succes en tot de volgende keer
doei doei de mazzel
28 Mei 2008 - 14:37
Hanneke:
hallo pap, mike mag naar Canada voor school:p. ik ben nu bij exclu vloer dus dikke kus hanneke en mama :p houdoe en bedankt doeg -
29 Mei 2008 - 17:02
Stefan Van De POL:
Ha theo,
Alles flex daar zo te zien. Je hebt het goed naar je zin zo te zien. Maak er wat van nog en we spreken elkaar.
Greetz Stefan -
01 Juni 2008 - 18:06
BUDSAKIE Ggnnniiiii!:
Keimooi dah ge nie mer terrug hoef, as ge dah moes dan waarde vur die veif dage kei kapot. Hier git alles goet, keidruk bezig meij verbauwe, mar ut kum goet.
Kik goet uit, en vat gin kou-boy.
Loveland-Hark -
02 Juni 2008 - 05:56
Jos:
Theo,
Hebben ze daar ook al last van de oranjekoorts? Of hebben ze daar helemaal nergens last van. Ik geloof dat je familie gisteren weer een hoop werk heeft verzet. Ik zag auto's met aanhangers aan en af rijden. Ik hoop maar dat Mary niet aan het verhuizen is. Groet en tot binnenkort. -
02 Juni 2008 - 19:44
Orry:
Hey matjé
Hoe gaat ie. Is het nog vol te houden zo? Ik heb gehoord dat ik je af mag komen lossen in augustus. Pakken we daar nog wel een neut op. Ik heb je ook een mail gestuurd met daarin wat vragen. Ik hoor nog wel van je.
greatings van ons alle 4 -
04 Juni 2008 - 19:47
Fam.wijnen:
Heej ome Teetje,
wat jij met de boot doet doen wij te voet!! De 2e dag van de avondvierdaagse zit er op.Hanneke en Veerle hebben 7 km gelopen,gaat prima.Sterre en Meike ook,maar dan gehaaster..
Mirthe vroeg of jij ook op haar 4e verj.komt volgende week donderdag ,kon tot 10 uur,zei ze.
Mary telt af wanneer jij weer thuis komt met nog 4 kliko~s en 3 vuilniszakken,ze denkt alleen maar aan vieze dingen dus..
groetjes van ons allemaal
06 Juni 2008 - 06:52
Martin Ligtenberg:
He kapitein Iglo wat een zwaar leven heb je toch. Geniet maar van deze dingen want die zijn niet alledaags hier in Nederland. Binnenkort komt Orne je aflossen en begint het gewone leven weer. Terug bij Mary en de meiden wat toch jou ideaal is. Hier gaat het WT gewoon door en het is lekker druk. Ik hoor hier ook geluiden waaruit ik kan vaststellen dat je gemist wordt op het team.
Ik bel je binnenkort weer even.
Groetjes -
06 Juni 2008 - 08:31
Marcel:
Hee Druppel later,
Die Martin kan toch ook wat schrijven... tsss missen, als kiespijn ja, ik heb nog moeten bellen om te vragen hoe je ook al weer heette. Nee grapje, ik ben blij dat je weer bijna terug bent na en wat ik me voor kan stellen leuk avontuur. Blij om te lezen dat thuis ook alles goed gaat. Ik zou zeggen tot gauw en fijn dat je ook lichamelijk (foto gezien) nog dezelfde bent.
Later Marcel -
06 Juni 2008 - 12:28
Mary:
als je het zo leest missen ze je wel op het werk, vervelend voor ze dat je eerst op vakantie gaat......... hier alles okido, vanavond de intocht van de wandel vierdaagse.heb er zin in. ik zei tegen chretienne: volgend jaar loop ik de 5 kilometer nooit meer 7. blijkt achter af dat we de 5 lopen. doe liever fietsen. ps de kliko is al voor 9 uur opgehaald. volgende week weer zakken. je hoort nog van ons liefs hanneke sofie mary -
08 Juni 2008 - 17:41
Jelle, Ties En Sil:
Hallo theo.
Jelle: hoe gaat het op Sint Maarten.Vind je je werk nog leuk?
Ties: kom je wel terug
Sil: daaaaagggg v5tthdseo9